~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Batterilager för villa

Solceller på svart tegeltak vid havet

Idag blir det allt vanligare att villaägare och småhusägare har batterilager för att komplettera sina solceller. Med solcellsbatterier kan du som villaägare bli mer självförsörjande genom att lagra överskottsel från dagtid och utnyttja den även när solen inte lyser.

Med batterilager sparar du även pengar när du sparar solel för senare behov. Din sparade solel kan du använda för att minska effekttoppar och på så sätt minska dina elkostnader. Batterierna kan du placera antingen inomhus eller utomhus.

Om du inte redan har solceller för din villa så kan vi på Soolar hjälpa dig med en trygg och säker installation. Läs mer om våra solcellsinstallationer och kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Tjäna pengar med batterilager

När du som bor i villa investerar i batterilager kan du dra nytta av det gröna avdraget som ger dig upp till 50 % rabatt. Det fungerar alltså som en belöning för att du använder grön energi som solkraft, vilket gör investeringen ännu mer förmånlig.

För att spara ännu mer pengar kan det vara smart att lagra solel under de perioder när soltillgången är som högst, för att sedan utnyttja överskottsel när du behöver den som mest. På så sätt kan du optimera din solenergianvändning och slippa köpa in el, vilket både sparar pengar och minimerar din klimatpåverkan.

Alltså, med batterilager till din villa får du bland annat:

  • Grönt avdrag på 50%. Ett avdrag som gäller för alla privatpersoner som vill installera batterilager.
  • Ökad självförsörjning. Du får tillgång till att lagra överskottsel för att utnyttja den när du behöver den som mest.
  • Lägre elkostnader. Genom att lagra solel kan du utnyttja din överskottsel för att undvika marknadens höga elkostnader.

Tillägg


Installera batterilager för din villa

För en säker och installation av batterilager krävs det rätt kompetens av registrerade elinstallationsföretag. På Soolar gör vi det enkelt för dig. Vi hjälper dig med hela processen – från planering och projektering till installation och efterföljande service. Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert, så hjälper vi dig att komma igång.

Vilken garanti ingår?

25 år
effektgaranti på 84,8 % av ursprungseffekten

20 år
produktgaranti på monteringsutrustning

25 år
produktgaranti på solcellspaneler

10 år
installationsgaranti och produktgaranti för växelriktaren

ESDEC logo
MAFI logo
Phono Solar logo
Checkwatt logo
Goodwe logo
Solceller på vit villa med plegel tak

Batterier och växelriktare från SAJ

Soolar samarbetar med SAJ, en global aktör på marknaden, för att erbjuda effektiva växelriktare och batterier. De kombinerar växelriktare och batterier i en enda enhet för enkel installation och mindre kabeldragning. Systemet finns i olika storlekar och går därför att anpassa efter både små och stora solcellsanläggningar. SAJ lägger fokus på förnybar energi och erbjuder professionella produkter för maximal effekt och lång livslängd.

Montering solceller med säkerhetssele

Spara pengar med grönt avdrag

Med solceller sparar du pengar genom att sänka dina energikostnader. Men du får även skattereduktion för grön teknik, vilket innebär att du kan dra av 20 % av kostnaden för arbete och material. Du får även dra av 50 % av installationskostnaden för lagring av egenproducerad elenergi, exempelvis solcellsbatterier. Kostnaden dras av direkt på fakturan – smidigt!