~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Batterilager

Med solcellsbatterier kan du ta kontroll över din energiförbrukning i din villa eller ditt företag. Spara pengar och ta hand om miljön genom att lagra överskottsenergi från solen. Med hjälp av batterilager kan du som solcellsägare öka din självförsörjning och samtidigt bli allt mer oberoende av elnätet.

Privat bruk

Dra nytta av det gröna avdraget och spara på energikostnaderna året runt. Med batterilager till din villa kan du öka din självförsörjning och använda överskottsel när marknadens priser är som allra högst.

Kommersiellt bruk

Tjäna pengar i företaget genom att investera i industribatterier. Vi erbjuder robusta och kostnadseffektiva batterier med hög kapacitet, lång livslängd och minimalt underhåll för företag av alla storlekar.

Lagra din egen solenergi med solcellsbatterier

Energilager med batterier, även kallat batterilager eller solcellsbatterier, gör det möjligt att lagra producerad solenergi för att använda den vid senare behov. Genom att installera solceller på ditt tak eller i en solpark kan du effektivt lagra överskott av solenergi lokalt i dina batterier. På så sätt kan du även minska användningen av fossila energikällor och samtidigt bidra till ett mer stabilt och hållbart energisystem.

Tillägg


Vilken garanti ingår?

25 år
effektgaranti på 84,8 % av ursprungseffekten

20 år
produktgaranti på monteringsutrustning

25 år
produktgaranti på solcellspaneler

10 år
installationsgaranti och produktgaranti för växelriktaren

ESDEC logo
MAFI logo
Phono Solar logo
Checkwatt logo
Goodwe logo

Batterilager är en vinnande affär

En effektiv strategi för att optimera solenerginvändningen är att lagra energi när produktionen är som högst, för att sedan nyttja överskottet vid tidpunkter då produktionen är som lägst.

Batterilager ger inte bara ekonomiska fördelar – det bidrar också till ökad energisäkerhet och en mer hållbar energianvändning.   Det är framför allt en lämplig lösning för dig som periodvis har hög elförbrukning i din verksamhet. 

Alltså, några av förmånerna med solcellsbatterier är:

  • Arbitrage: Köp el när den är billig och sälj den när den är dyr, och tjäna pengar på prisskillnader.
  • Effektoppskapning: Spara pengar genom att kapa effekttoppar och undvika dyra nätavgifter.
  • Stödtjänster: Tjäna pengar genom att utnyttja stödtjänster till elnätet, t.ex. frekvensreglering.

Ökad självförsörjning: Lagra överskottsenergi för att använda den när du behöver den som mest.

Vad kostar solcellsbatterier?

Att lagra el från solceller i ett batteri kan vara fördelaktigt både ur ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Batterilager byggs ofta för att du ska kunna spara överskottet av el som produceras för att kunna använda det vid ett underskott av el.

Priset för solcellsbatterier varierar beroende på antalet styrmoduler som krävs och det arbete som kan komma att tillkomma. Som villaägare har du dessutom tillgång till det gröna avdraget, det vill säga 50% rabatt på din installation.

Svarta solceller plegeltak
Montering solceller med säkerhetssele

Spara pengar med grönt avdrag

Med solceller sparar du pengar genom att sänka dina energikostnader. Men du får även skattereduktion för grön teknik, vilket innebär att du kan dra av 20 % av kostnaden för arbete och material. Du får även dra av 50 % av installationskostnaden för lagring av egenproducerad elenergi, exempelvis solcellsbatterier. Kostnaden dras av direkt på fakturan – smidigt!