~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Solceller stod högst upp på listan när vi satsade på hemmet

Som så många andra arbetade Anders och Annelie Borgqvist hemma under pandemin. Då kändes det rätt och naturligt att satsa på hemmet. Och eftersom miljö och resurshushållning är viktiga frågor för makarna så var investeringen i en modern solcellsanläggning en solklar första investering.

– Solceller är en bra investering, både för oss i dag och för oss i morgon. Elen är dyr och jag räknar med att vi kommer att få elbrist i framtiden. Då känns det bra att kunna bidra med egenproducerad el, säger Anders Borgqvist.

– Om några år kommer vi säkert att köra elbil och då är det ju smart att kunna ladda den med egen el från solen, tillägger Annelie.

Båda följer intresserat den dagliga produktionen i appen. Den el som de inte själva använder säljer de till elbolaget och intäkterna dras av på elräkningen.

– Det känns bra att inte behöva betala för elen, bara nätavgiften, framhåller Anders. Jag räknar med att anläggningen kommer att täcka åtminstone 70 procent av vår förbrukning, antagligen mer.

För att kunna maximera produktionen på huset som ligger i öst-västlig riktning har Soolar installerat solceller på båda sidorna av taket.

– Soolars installation är bra gjord och väldigt snygg, man ser inga kablar eller annat som stör. Kommunikationen i samband med installationen fungerade också jättebra och jag har rekommenderat Soolar till flera bekanta. Jag vill att fler skaffar solceller, poängterar Anders.