~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Solcellsinstallationer

Soolar gör det enkelt att köpa solceller. Vi erbjuder vinstgivande solcellsinstallationer för villor, lantbruk, företag och bostadsrättsföreningar. För att underlätta din process skräddarsyr vi en lösning efter din fastighet oavsett behov och storlek. Med vår hjälp får du möjlighet att tjäna tiotusentals på att lagra din el och balansera elnätet.

Vårt utbud av solcellsinstallationer

 

Villa och fritidshus

Installera solceller för att minska dina elkostnader i hemmet och öka värdet på din bostad med 10%. Soolar har lång erfarenhet av att utföra solcellsinstallationer för villor, fritidshus och sommarstugor.

Bostadsrättsföreningar

Minska elkostnaderna och miljöbelastningen i din BRF med solceller. Tjäna tiotusentals kronor på frekvensreglering och egen försäljning. Läs mer om våra solcellsinstallationer för bostadsrättsföreningar.

Företag och industri

På Soolar har vi lång erfarenhet och hög kompetens om solcellsinstallationer i större skala och kan ta fram en skräddarsydd lösning som passar ditt företag, verksamhet eller industrifastighet.

Lantbruk

Stora takytor inom lantbruk är perfekta att utnyttja för en effektiv solcellsanläggning. På Soolar har vi betydlig kapacitet för solcellsinstallationer oavsett storlek och förutsättningar på din gård eller jordbruk.

Solcellsinstallation på tegeltak med Esdec montageutrustning och phone paneler

Över 2000 solcellsinstallationer

På Soolar har vi utfört över 2000 solcellsinstallationer i stora delar av Sverige och hjälper gärna dig också. Soolars tekniker är med dig hela vägen från hembesök till installation. Solpaneler, växelriktare och kringutrustning anpassas noggrant efter din fastighet.

Som ett tillägg kan vi även visa dig hur du kan lagra din el med solcellsbatterier. När du lagrar el med batterier kan du utnyttja din lagrade el till mängder av olika saker. Som exempel kan du använda överskottselen till elbilsladdning och övrig elanvändning när elpriserna är höga.

Maximera din solenergi med vårt solcellsbatteri

I samband med våra solcellsinstallationer installerar vi på Soolar även solcellsbatterier. Med batteri integrerar du solenergilagring sömlöst i din anläggning. Några av fördelarna med solcellsbatterier:

 • Du ökar självförsörjningen ytterligare.
 • Du kan använda dig av frekvensreglering.
 • Du kan lagra energin till senare användning.

Läs mer om batterilagring för att maximera din energianvändning och att kunna använda egenproducerad el dygnet runt.

Soolar – Din expert på solcellsinstallationer

Vad är solceller och vad tjänar man på en installation? På Soolar har vi expertkunskap om solceller som vi gärna delar med oss av. På vår hemsida har vi samlat en mängd information för dig som är i tankarna om att påbörja en solcellsinstallation för din fastighet. Allt du behöver veta om solcellslösningar hittar du genom att läsa vidare eller kontakta oss för frågor och råd. Vi skräddarsyr en lösning efter dina önskemål och unika förutsättningar.

FAQ

 • Vad är viktigt att tänka på innan installation?

 • Se till att du väljer en trygg samarbetspartner som är auktoriserad för elinstallationsarbeten och har fullständig dokumentation. På Soolar kan vi skräddarsy en lösning till dig utifrån dina behov och förutsättningar. Innan vi utför din solcellsinstallation för din fastighet, krävs noggrann planering och utvärdering av den utvalda installationsplatsen. Kontrollera takets eller markens lämplighet för solceller och säkerställ att det finns tillräckligt med utrymme och rätt förutsättningar för installationen.

 • Vad ska man tänka på vid kabeldragning?

 • Anlita en certifierad installatör för att säkerställa att kablarna dras på ett säkert och korrekt sätt. Tänk på att kablarna från solpanelerna blir strömförande så fort de kopplas in i dagsljus. För att minimera effektförluster bör kablarna vara så korta som möjligt. Om plus- och minuskablarna ligger nära varandra och skadas eller inte har kontakt kan en ljusbåge uppstå, vilket kan vara farligt och orsaka brand.

 • Hur lång tid tar det från order till färdig installation?

 • Det kan ta mellan en vecka och ett år beroende på utbud och efterfrågan. I vanliga fall är hela processen avslutad efter 2–4 månader, vilket beror på att installationen ofta är uppdelad i två steg. Först installeras solcellerna av en installatör, och sedan kopplar en elektriker in växelriktare och batterier, om så önskas. Därefter ska elnätsägaren också godkänna anläggningen, antingen digitalt eller genom ett tredje besök.

 • Vad händer om min anläggning inte fungerar som den ska?

 • Om produktionen är betydligt lägre än beräknat kan det vara bra att kontrollera och felsöka anläggningen. Produktionsberäkningar är komplexa och påverkas av många faktorer, som skuggning, lutning, riktning och väder. En noggrann analys kan identifiera orsaken till den avvikande produktionen för att sedan optimera anläggningens prestanda.

 • Vad behöver man tänka när man installerar solcellsbatterier?

 • Solcellsbatterier ska gärna placeras nära växelriktaren, vanligtvis med kablar på bara några meter. När batteriet installeras behövs det en smartmätare som är placerad i husets första elcentral. I många fall sitter den i ett fasadmätarskåp eller vid den inkommande elen.

Fler frågor om solcellsinstallationer

Fick du inte svar på dina frågor? Då kan du utforska vår kunskapsbank för en mer utförlig inblick. Där har vi samlat allt du behöver veta om solceller och solcellsinstallationer av olika storlekar. Om du behöver personlig rådgivning eller vägledning är du varmt välkommen att höra av dig till oss för experthjälp.