~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Solceller är mer
lönsamt än du tror!

Ballastsystem solceller på papptak

Men vi nöjer oss inte med lönsamheten. Det ska också vara enkelt att vara kund hos Soolar, och därför är våra experter med dig under hela processen. Nedan finns prisexempel på solcellsinstallation med batterier.

Här kan du läsa mer om vår avkastningsmodell. Och förresten, kom ihåg: när du investerar i solceller blir husets värdeökning ofta större än investeringskostnaden.

 

Solceller + batteri

Prisexempel: 167 898 kr
Årlig avkastning: 13 %

10,92 kw solceller – 9,83 kwh batteri

Solceller

Prisexempel: 139 089kr
Årlig avkastning: 15,7 %

10,92 kw  solceller

Varför det är så hög avkastning?

Solceller på svart tegeltak vid havet

Det genomsnittliga priset per installerad kilowatt för en solcellsanläggning från Soolar är cirka 13 000 kronor år 2023, priset är oftast lägre per installerad kW ju större solcellsanläggning du bygger. Tillsammans med skattereduktionen på 20 % för installation av Grön Teknik blir avkastningen för en solcellsinstallation på 9 kW från Soolar cirka 12 %.

Elleverantörerna betalar oftast Nord Pools spotpris för den överskottsel som säljs från solcellsanläggningen. För privatpersoner (mikroproducenter) minskar inkomstskatten med 60 öre för varje kilowattimme förnybar el som säljs på elmarknaden. En solcellsanläggning förväntas ha en livslängd på minst 30 år. Det betyder att en installation från Soolar, beroende på storlek, kan spara hundratusentals kronor.

Maxa din investering

För att du ska kunna få ut så mycket som möjligt ur dina solceller – både energi och pengar – finns det några saker du kan lägga till för att lyfta lönsamheten lite extra.

Solceller tenderar att ge mest energi när solen är uppe, men det är inte säkert att det är just då du gör åt med mest. Ett solcellsbatteri lagrar energi från dina solceller så att du kan använda din egen ström hela dygnet – och sälja överskottet.

Vi samarbetar också med energitjänstföretaget CheckWatt™, som med smart styrning och balansering ser till att den ström som produceras kommer till nytta där och då den behövs, men också att du som producent får bättre lönsamhet.

Villor & fritidshus

Att installera solceller på din villa eller fritidshus är en mycket framtidssäker och lönsam investering.

Du får dessutom skattereduktion för grön teknik motsvarande 20 % på solceller samt 50 % på batterier och laddboxar.

Bostadsrättsförening

Med solceller för er bostadsrättsförening får ni avsevärt sänkta driftskostnader och ett mer attraktivt boende.

Med dagens elpriser är avkastningen på investerat kapital hög, och har stor sannolikhet att bli ännu bättre.

Företag

Med solceller skapar ditt företag en ny långsiktig lönsamhet.

De flesta kommersiella tak, som köpcenter och industri- och lagerlokaler, har stora takytor med utmärkta förutsättningar att producera stora mängder solenergi.

Lantbruk

Lantbruk förbrukar mycket el, därför kan du göra stora besparingar med solenergi.

Vi kan solceller i stor skala och erbjuder en lösning som ger så bra avkastning på dina solceller som möjligt.

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om priser, solceller, Soolar eller hur det här kan bli en riktigt bra affär för din del. Vi är med dig från konsultation till installation – och vi är redo att svara på alla dina frågor.