~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Solceller för bostadsrättsföreningar

Att satsa på solceller i din bostadsrättsförening är en klimatsmart investering som gynnar dig i längden. Som fastighetsägare säkrar du lägre elkostnader för föreningen och minskad miljöbelastning för en grönare planet. Dessutom är du skyddad mot kraftiga prishöjningar i elnätet.

Soolar köper in solpaneler direkt från tillverkaren, vilket inte bara minskar antalet mellanhänder utan också sänker installationskostnaderna för er förening. Genom att integrera solcellerna i flerbostadshuset med batterier kan ni tjäna tiotusentals kronor på frekvensreglering och försäljning av överskottsel. Paketlösningen är en investering som gör er självförsörjande och gynnar ekonomin för alla medlemmar på lång sikt.

Paketlösning för solceller i flerbostadshus

Idag är det enklare och tryggare än någonsin att installera solceller på flerbostadshus. Det är inte bara klimatsmart – det är en gynnsam investering som ökar attraktionsvärdet i din BRF. Vi på Soolar tar hand om hela processen, från kostnadsfri offert och projektering till installation och driftsättning. Med vår hjälp kan du vara trygg med att dina solceller monteras säkert och anpassas korrekt efter din taktyp.

TilläggSolceller i din bostadsrättsförening – Vad ingår?

När du installerar solceller i ditt flerbostadshus ordnar Soolar:

 • solpaneler och växelriktare
 • professionell montering
 • kabeldragning och inkoppling
 • effektivt installationsarbete

Med vår expertis och erfarenhet kan vi garantera en trygg, säker och effektiv helhetslösning. Kom igång med solceller till bostadsrättsföreningen för en energieffektiv framtid för alla dina hyresgäster.

Garantier för solceller till flerbostadshuset

25 år
effektgaranti på 84,8 % av ursprungseffekten

20 år
produktgaranti på monteringsutrustning

15 år
produktgaranti på solcellspaneler

10 år
installationsgaranti och produktgaranti för växelriktaren

Säker installation av solceller i din BRF

Med Soolars förmånliga paketlösning får du en bekymmersfri installation av solceller i din bostadsrättsförening. Våra erfarna montörer guidar dig genom hela processen och ser till att du får en optimal lösning för solceller i ditt flerbostadshus.

Som kund hos oss är du i trygga händer. Du har 25 års effektgaranti och en lösning där du enkelt kan bevaka produktionen dagligen. Oavsett om du behöver professionell rådgivning eller hjälp med din installation finns vi alltid tillgängliga för service och konsultation. Kom igång idag, så skräddarsyr vi en lösning som passar utmärkt i din BRF.

Bli självförsörjande med solenergi

Med solceller får du grön och förnybar el från solen 365 dagar om året, även molniga dagar. Använd elen i din fastighet dygnet runt och följ elproduktionen med vår app i din mobil. Smart och kostnadseffektivt.

Solceller + batterier

Med solcellsbatteri får du ut ännu mer av dina solceller. Batteriet lagrar solenergin så elen kan användas vid ett senare tillfälle. med batteriet optimeras effekten av solcellerna.

Sälj ditt överskott till elnätet

Tjäna tusentals kronor med solenergi. Om du producerar mer el än du använder kan du sälja tillbaka ditt överskott till elnätet, där en del av ersättningen är skattereduktion på 60 öre per kilowattimme (kWh).

Solceller + billaddning

Få ett riktigt energismart ekosystem med elbilsladdare som ansluts till dina solceller. Ladda din hybrid eller elbil med hjälp av solen och dra av 50 % på arbetskostnaden med Grön Teknik-avdraget.

På Soolar hjälper vi dig att maximera din BRF:s fulla potential med hjälp av solenergi. Kombinera solcellerna i ditt flerbostadshus med ett solcellsbatteri, och sälj din överskottsel med en skattereduktion på 80 öre per kilowattimme (kWh). En extra fördel är att dina föreningsmedlemmar enkelt kan ladda sina elbilar genom att ansluta dem till era solceller.

Installation av solceller på tegeltak

Fördelar med solenergi för flerbostadshus

Lägre driftskostnader

Solel är billigare än konventionell el vilket sänker era kostnader.

Minskad elanvändning

Solel kvittas mot köpt el för nära-nollenergibyggnader.

Miljöcertifiering

Solceller gör att ni får en bättre miljöcertifiering för flerbostadshus.

Förbättrad miljöprofil

Solceller ökar värdet på fastigheten samt skapar intresse bland köpare.

Batterilager – Solceller för bostadsrättsföreningar

Som ett tillägg kan du kombinera solcellerna i din bostadsrättsförening med batterier. Med batterilager blir solenergin inte bara en effektiv energikälla, utan också en framtidssäker investering. Du sparar överskottselen från dagen och använder den vid ett senare tillfälle, såsom under kvällen eller när elpriset är högre. Batterilagret kan till och med hjälpa dig att kapa effekttoppar, vilket kan ge dig och dina medlemmar lägre elkostnader.

Pris för solceller till flerbostadshus

Priset för solceller i din bostadsrättsförening varierar beroende på fem olika faktorer: produktval, anläggningsstorlek, taktyp, global och lokal efterfrågan samt eventuella statliga bidrag. Utforska gärna vår prislista för en mer detaljerad överblick. Om du har fler frågor om priser eller vill komma igång med din installation är du varmt välkommen att höra av dig.

Montering solceller med säkerhetssele

FAQ

 • Hur stort takutrymme täcker solceller för ett flerbostadshus?

 • Storleken på en solpanel är ca 2m². Snittet på en solcellsanläggning är omkring 25–30 paneler, vilket motsvarar 50-60m².

 • Hur monteras solpanelerna?

 • Solpaneler sitter vanligtvis fastspända med två underliggande skenor som sedan är fixerade vid taket med olika infästningstyper beroende på taktyp. De monteras med fyra klämmor fixerade med panelen intill.

 • Hur länge håller solceller?

 • Vanligtvis har solceller en livslängd på minst 25 år. Ett exempel är Sveriges äldsta solcellsanläggning i Huvudsta som installerades 1984. Efter att ha varit i drift i 36 år genomfördes under 2020 en kontroll som visade att effektminskningen endast låg på 2–3%. Detta betyder att solceller kan fungera i minst 30 år, och förmodligen längre. Växelriktaren kan dock behöva bytas ut.

 • Ska man se över sin solcellsanläggning?

 • Ja, att se över din solcellsanläggning regelbundet är att föredra. Detta görs dels för att säkerställa att solcellerna producerar optimalt med energi, men också för att rensa dem från pollen. Det är viktigt att välja certifierat besiktningsbolag som har många års erfarenhet av olika typer av besiktningar inom byggsektorn. Det finns nischade besiktningsbolag mot solcellsbranschen, men ibland har de mindre erfarenhet av besiktningsarbeten än andra bolag.

Fler frågor om solcellsinstallationer

Fick du inte svar på dina frågor? Då kan du utforska vår kunskapsbank för en mer utförlig inblick. Där har vi samlat allt du behöver veta om solceller och solcellsinstallationer av olika storlekar. Om du behöver personlig rådgivning eller vägledning är du varmt välkommen att höra av dig till oss för experthjälp.