~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Villa & fritidshus

Solceller på svart tegeltak vid havet

Ta steget in i framtiden med solceller på din villa eller fritidshus. Du sänker energikostnaderna, bidrar till en grönare framtid och ökar värdet på fastigheten. Som investering är solceller svårslaget: Intäkterna är garanterade, avkastningen är bättre än börsindex, och installationen ger en kraftig skattereduktion.

Solceller tillsammans med batteri för din villa gör att du kan tjäna tiotusentals kronor på frekvensreglering och försäljning av överskottsel. Välkommen att kontakta oss!

Solcellspaket för villa – så mycket mer än bara solceller

Idag är det enklare och tryggare än någonsin att installera solceller på villa från oss på Soolar. Vi har hand om hela kedjan från hembesök till igångsättning, och säkrar solcellerna för vind och snö. Du kan också lägga till valfria komplement såsom lagring av el, laddbox eller Smart hem, för ett energieffektivt ekosystem hemma.

TilläggTrygg service från dag ett

Solcellspaket till din villa från Soolar är ett tryggt val. Vi är extra måna om att överträffa våra kunders förväntningar och därför tummar vi inte en millimeter på solcellernas kvalitet.

Med upp till 25 års effektgaranti kan du vara lugn med att du får en optimal lösning, där det är enkelt att övervaka produktionen dag för dag. Våra erfarna montörer finns tillgängliga för dig under hela processen och ser till att du får en så lönsam och optimal lösning som möjligt.

25 år
effektgaranti på 84,8 % av ursprungseffekten

20 år
produktgaranti på monteringsutrustning

25 år
produktgaranti på solcellspaneler

10 år
installationsgaranti och produktgaranti för växelriktaren

ESDEC logo
MAFI logo
Phono Solar logo
Checkwatt logo
Goodwe logo
Solceller på vit villa med plegel tak

Låna upp till 200 000 kr med Wasa Kredit

Soolar samarbetar med Wasa Kredit för att erbjuda smidiga och trygga lån på upp till 200 000 kronor för din solcellsinstallation.

Solcellsfinansiering via Wasa Kredit är fördelaktigt eftersom kostnaden fördelas över tiden och ditt företag behöver alltså inte binda kapital. Du kan välja räntefri delbetalning i 12, 24 eller 36 månader.

Exempel: Du lånar 60 000 kr och väljer delbetalning på 24 månader. Din månadskostnad blir då 2500 kr. Soolar bjuder på upplägningsavgiften.

Smart elstyrning med CheckWatt™

Som ett komplement till själva solcellerna erbjuder Soolar smart styrning och balansering av elproduktionen i samarbete med energitjänstföretaget CheckWatt, som ser till att el hela tiden produceras, lagras och används i rätt mängd.

För den som äger lite mindre solceller innebär det mer lönsam produktion eftersom CheckWatt ser till att du säljer mer när du får bättre betalt, och om du har ett batteri ökar möjligheterna än mer.

Men ett elsystem i balans är inte bara bra för dig. Som solcellsägare bidrar du förstås till omställningen till ett mer hållbart samhälle, men också till en trygg elförsörjning för alla.

Svarta solceller plegeltak
Montering solceller med säkerhetssele

Spara pengar med grönt avdrag

Med solceller sparar du pengar genom att sänka dina energikostnader. Men du får även skattereduktion för grön teknik, vilket innebär att du kan dra av 20 % av kostnaden för arbete och material. Du får även dra av 50 % av installationskostnaden för lagring av egenproducerad elenergi, exempelvis solcellsbatterier. Kostnaden dras av direkt på fakturan – smidigt!