~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Solceller för företag och industri

Investera i lönsam solenergi för ditt företag och bygg ett hållbart samhälle med oss! Vi monterar solceller för företag och industrier i hela Sverige, och skräddarsyr en lösning för din fastighet som sänker dina energikostnader. Du gör en hållbarhetsinvestering och får en skattereduktion samtidigt som du kan sänka dina elkostnader rejält – eller rentav få en extra inkomst genom att sälja din överskottsel.

Solceller och batteri för företag

Fler och fler företag har börjat inse värdet av solenergi. Du behöver inte oroa dig för stigande elpriser och kan vara trygg med att du får en långsiktig investering som kommer generera avkastning under många år framöver. Med batteri och solceller till företaget kan du tjäna tiotusentals kronor på frekvensreglering och sänkta energikostnader.

Det enda du behöver är en yta vi kan sätta solcellerna på. I samband med din solcellsinstallation erbjuder vi även laddboxar för företagets elfordon – ett smart energisystem där komponenterna är anpassade för varandra.

TilläggGarantier för solceller till flerbostadshuset

25 år
effektgaranti på 84,8 % av ursprungseffekten

20 år
produktgaranti på monteringsutrustning

15 år
produktgaranti på solcellspaneler

10 år
installationsgaranti och produktgaranti för växelriktaren

För vilka företag lämpar sig solceller?

De flesta arbetsplatser som består av en eller flera byggnader lämpar sig för solceller. Det gäller exempelvis hotell, industrier, butiker, bensinstationer och lagerlokaler. Eftersom solceller kräver minimalt med underhåll kommer du och dina medarbetare kunna njuta av problemfri elproduktion utan att behöva tänka på stigande elpriser. Skönt, eller hur?

Dessutom kan ditt företag tjäna pengar på att sälja el, och att spara solenergi till senare behov. Om du vill installera solceller till företaget krävs industribatterier som är avsedda för användning i krävande miljöer. Med industribatteri till företaget kan ni lagra överskottsel och använda den på natten, eller under molniga dagar – en mer flexibel och effektiv energilösning och minskar ert beroende av elnätet.

Bli självförsörjande med solenergi

På Soolar skräddarsyr vi paketlösningar för stora och små företag över hela Sverige. Våra erfarna montörer tar hand om allt från start till mål, och ser till att du får en optimal lösning för solceller i din industrifastighet eller på din arbetsplats.

Att installera solceller för företaget ger som sagt en mängd ekonomiska och miljömässiga fördelar. Investeringen gör att ni kan sänka era elkostnader genom att producera egen el från solen, vilket ger er en mer stabil energiförsörjning och minskar beroendet av rörliga elpriser. Hör av dig eller be om en offert för en kundanpassad lösning till ditt företag.

Bli självförsörjande med solenergi

Med solceller får du grön och förnybar el från solen 365 dagar om året, även molniga dagar. Använd elen i din fastighet dygnet runt och följ elproduktionen med vår app i din mobil. Smart och kostnadseffektivt.

Solceller + batterier

Med solcellsbatteri får du ut ännu mer av dina solceller. Batteriet lagrar solenergin så elen kan användas vid ett senare tillfälle. med batteriet optimeras effekten av solcellerna.

Sälj ditt överskott till elnätet

Tjäna tusentals kronor med solenergi. Om du producerar mer el än du använder kan du sälja tillbaka ditt överskott till elnätet, där en del av ersättningen är skattereduktion på 60 öre per kilowattimme (kWh).

Solceller + billaddning

Få ett riktigt energismart ekosystem med elbilsladdare som ansluts till dina solceller. Ladda din hybrid eller elbil med hjälp av solen och dra av 50 % på arbetskostnaden med Grön Teknik-avdraget.

Installera solceller till industrifastigheten

Solcellsanläggningar har normalt sett en återbetalningstid på ca 10 år. Därefter ger de ren vinst i form av besparad el. Utöver dessa direkta fördelar kan ni också räkna med ett ökat fastighetsvärde, enklare miljöcertifiering och ett positivt varumärkesbyggande. Om ni installerar solceller för företaget med Soolar får du dessutom 25 års effektgaranti och en lösning där du kan bevaka elproduktionen dygnet runt.

 

Varför Soolar?

 • Lönsam investering: Vår unika kombination av solceller och batteri återbetalar sig på 5 år i dagsläget. Efter det har du gratis solel under minst 25 år. Du kan också sälja överskottselen.
 • Inga mellanhänder: Vi köper in solpaneler direkt från tillverkaren – vilket maximerar kvalitet till lägsta möjliga pris.
 • Trygghet: Soolar är auktoriserade av Elsäkerhetsverket och vår egen personal är med dig i hela processen.

Stärk ditt varumärke för en grönare planet

Just nu genomgår samhället en omfattande omställning och elektrifiering, en process som ständigt utvecklas. Idag ses de mest engagerade aktörerna ofta som de mest miljömedvetna, men framtiden ser annorlunda ut. Snart kommer det att vara de som inte deltar i omställningen och producerar solenergi som sticker ut i mängden. Därför gäller det att ni som företag ligger steget före.

Att installera solceller för industrifastigheten stärker alltså ert varumärke, men det är också en smart investering. Med Soolars solcellsanläggning, balans- och lagringstjänster kan ni producera egen el, ta ställning och faktiskt bidra till en grönare framtid. Det handlar ju inte bara om att skapa en stark miljöprofil – ni kommer också att göra skillnad.

Montering solceller med säkerhetssele

FAQ

 • Hur stort takutrymme täcker solcellerna på en industrifastighet?

 • Storleken på en solpanel är ca 2m². Snittet på en solcellsanläggning är omkring 25–30 paneler, vilket motsvarar 50-60m².

 • Vilket elarbete krävs vid installation av solceller för företaget?

 • Första steget är att montera montageutrustning, solpaneler och kabeldragning för att kunna att ansluta solpanelerna till växelriktaren med plus- och minuskablar. Normalt kan högst 1000 volt anslutas per kabelslinga, vilket avgör antalet kabelslingor som måste dras till växelriktaren. Panelerna mellan den första och sista panelen är seriekopplade i en likströmskedja.

  Nästa steg är att ansluta växelriktaren till husets belastningar. Batterier ansluts vanligtvis i denna etapp, dock enbart på likströmssidan. Om batterier ska läggas till senare krävs alltid installation av en smartmätare, vilket innebär en modifiering av den inkommande elförsörjningen.

 • Vad behöver man tänka på vid installation av batterier?

 • Det är viktigt att solcellsbatterierna ligger nära din växelriktare, då kablarna där emellan oftast bara är någon meter långa. För att installera batterier till företagets solceller krävs en smartmätare. Den här mätaren installeras vid fastighetens första elcentral, oftast placerad i ett fasadmätarskåp. Om den första centralen sitter vid den inkommande elen, monteras smartmätaren där istället.

Fler frågor om solcellsinstallationer

Fick du inte svar på dina frågor? Då kan du utforska vår kunskapsbank för en mer utförlig inblick. Där har vi samlat allt du behöver veta om solceller och solcellsinstallationer av olika storlekar. Om du behöver personlig rådgivning eller vägledning är du varmt välkommen att höra av dig till oss för experthjälp.