~ 22 000 kr/år sparar våra kunder

Det gick snabbt från beställning till färdig installation

Det säger Anette Remondi med ett glatt leende. Tillsammans med maken Renzo är hon nybliven ägare till en solcellsanläggning från Soolar. Den snygga installationen med 24 helsvarta monopaneler på villans södervända plegeltak beräknas producera 9000 kilowattimmar om året. Det är nästan 80 procent av hushållets totala elförbrukning.

Även om makarna självklart märkt av det höga elpriset så var investeringen i en solcellsanläggning faktiskt en spontanhandling.

– En säljare från ett annat bolag kom förbi i somras och presenterade en offert. Vi jämförde den med tre av våra grannar som hade köpt sina solcellsanläggningar från Soolar. Alla var supernöjda med Soolars pris och installation. Så då ringde vi Soolar och tog in en offert från dem. Och deras pris var väldigt bra jämfört med det andra bolaget, berättar Renzo.

Sedan gick det snabbt. Anette och Renzo la ordern i juli.

– Det var häftigt att Soolar inte behövde göra ett besök på plats för att ta fram offerten, säger Anette.

I slutet av september var anläggningen på plats. Montaget tog drygt en dag och blev lika snyggt som makarna tänkt sig.

– Allt funkar verkligen bra med Soolar, de är trevliga och snabba och svarar alltid i telefon om man undrar något.

– Solceller är en bra investering som både ger intäkter och höjer värdet på huset. Och med dagens elpriser bygger vi nog ut anläggningen med solceller på garaget framöver, tillägger Renzo.